söndag 28 juni 2009

Hockeysnack - tre veteraner

Har inte så mycket att säga om draften, det gick ungefär som man kunde gissa. Något bättre för Sverige än väntat med sju platser bland de 30 främsta. Mycket kul att svensk hockey är på frammarch.

Nattens nyhet var ändå Anaheims vinst på lotteri. Följande trade skedde då:

Anaheim skickar: Pronger + Dingle

Philadelphia ger tillbaka: Lupul + Sbisa + två 1st round picks + conditional 3rd in 2010 or 2011

Visst är Pronger bra men Philadelphia ger ju bort på tok för mycket för honom. Två hela förstaval + Dingle som var förstaval förra året är en steal som vi inte sett maken till på länge. Att Philadelphia dessutom inte har plats för Pronger lönemässigt gör inte saken bättre.

Lite rykten jag funderat över
Har snappat upp lite rykten som är mer eller mindre pålitliga. Rykterna säger att Pittsburgh både har hört sig för rörande Mike Knuble och Erik Cole. Knuble blir inte kvar i Flyers och Cole lär lämna Carolina, både pga löneanspråk som inte kan mätas.

Pittsburgh har det också tajt me spelarbudgeten. Men det kan vara aktuellt att lösa det med de båda, en inte allt för vågad gissning är att Knuble och Cole tävlar med Guerin om en plats. Vem är då bäst av de tre... jag vet inte men om man tittar på statistik ser det ut så här:

Gissad lön och kontraktslängd (om de hamnar Pittsburgh):
Cole -2,8-3,2M$ / 2-3 år
Knuble - 2,8-3M$ /1-2 år
Guerin - 2-2,5M$ / 1-2 år
Kommentar: Cole bör bli dyrast men är bara 31 år, måste vilja komma till Pittsburgh och därmed gå ner i lön, för under 3M$ är det intressant med tre år. Knuble kanske går upp mot 3M$ beroende om det är ett eller två år medan Guerin troligen går med på lägre lön. Med tanke på Knuble och Guerins ålder (37år och 39år) är det önskvärt med ettårskontrakt men till rätt pris är två år okej.

Storlek:
Knuble 190cm / 102kg / Högerskytt
Guerin 188cm / 100kg / Högerskytt
Cole 188cm / 93kg /Vänsterskytt
Kommentar: Alla de tre har helt rätt storlek för att spela med Crosby (som är förhållandevis liten till växten). Värt att notera är att Knuble och Guerin även är högerskyttar något som saknas i dagens Pittsburgh. Guerin visade under säsongen att han har speeden kvar i benen, hur är det med de andra herrarna hänger de med Malkin eller Crosby?

De tre senaste säsongerna
Matcher / Mål / Poäng /Målsnitt

Erik Cole - 71, 73, 81 / 29, 22, 18 / 61, 51, 42 / 23 mål
Senaste säsongen gick inget vidare innan han byttes tillbaka till Carolina, väl där hade han 15p på 17 matcher

Mike Knuble - 64, 82, 82 / 24, 29, 27 / 54, 55, 47 / 26,7 mål
Har varit fri från skador och varit i samma klubb.

Bill Guerin - 77, 81, 78 / 36, 23, 21 /56, 44, 48 / 26,7 mål
Har bytt klubbar en hel del. Fick ett rejält lyft i Pittsburgh.

Kommentar: Alla är i det närmsta likvärdiga här. Spelar många matcher och stabila med 25 mål/säsong. Guerin stats bör dock ses som lite starkare då han bytt klubb en del medan Knuble spelat i samma hela tiden.

Slutsats
Det känns ärligt talat inte som att det går skilja herrarna åt på pappret. Någon som verkligen har koll på dem får gärna kommentera närmare men i min mening är de tre likvärdiga. Det som avgör är vem som verkligen vill spela för Pittsburgh och hur kontraktet i så fall ser ut. I dagsläget är dock Guerin klar favorit just tack vare att han vill stanna och troligen kan tänka sig lägre lön.

Frågan är dock... om man ger 3M$ eller över det för någon av herrarna, är det inte mer värt att kanske höra sig för med Havlat eller Kovalev? Gionta är inte ett namn som det pratats om men som också är värt att nämna, dessvärre gör hans storlek honom aningen mindre intressant. Antropov har nämnts men han tycker jag inte är i paritet med de tidigare nämnda herrarna, han kommer dessutom kräva 3M$ i lön vilket minst sagt känns avlägset.

Fedotenko är lite aven nödlösning, dock ses han väl snarare som en forward för Malkins kedja medan de övriga vore direkt lämpade för Crosby. Fedotenko är intressant för under 2,5M$, beroende på kontraktslängd, två år och 2,4M$ hade suttit fint.

fredag 26 juni 2009

Rimlig trade som inte kommer ske

Har idag gått i tankarna att slå tre flugor i en smäll genom en enda trade. Jag vet inte om den är realistisk men fakta är att det surras om alla tre spelarna jag kommer nämna. Alla ryktas vara på väg bort och ingen gör sig själv rättvis i laget. Så här ser mitt förslag ut.

Pittsburgh skickar: Eaton och Dupuis

San Jose skickar: Cheechoo
(http://www.eliteprospects.com/player.php?player=5529)

Möjligen att det byts lite senare draftpicks också.

Varför slår jag tre flugor i en smäll då? Jo lyssna noga:
1. Dupuis försvinner (och därmed 1,4M$)
2. Eaton försvinner (och därmed 2M$)
3. Cheechoo innebär en hårt arbetande målskytt bredbvid Crosby (tar ut de ovanstående med 3M$ i lön)

Varför vill Pittsburgh göra traden:
De vill dumpa lön samt få in en person med sinne på målskytte. Visst är det en chansning men Cheechoo har de facto varit en stabil målskytt med en topprestation på 56 mål.
Varför vill San Jose göra traden:
Även om Cheechoo har sinen för målskytte har han inte visat det de två sista säsongerna. Ett miljöombyte vore bra för honom och vad kan passa bättre än världens bästa playmaker? San Jose får dessutom två mycket kompetenta spelare som hamnat i kläm pga lönetaket.

Vilken risk tar Pittsburgh:
Risken är att Cheechoo inte får en nytändning och då sitter man med en spelare på två år och 3M$.
Vilken risk tar San Jose:
Egentligen ingen, de kan visserligen chansa på att Cheechoo vaknar och ha kvar honom men de kan bara vinna på traden.

Känns traden rimlig: Ja
Känns den rättvis: Absolut
Kommer den ske: Knappast
Vill Agaton de den ske: Utan tvekan!

torsdag 25 juni 2009

Krönika: Silly så här långt för HV71

Årets silly har i HV ögon varit relativt händelselös och på gränsen till tråkig. Anledningen till det här stavas naturligtvis förlängda kontrakt, något som innebär mindre nya spelare till klubben och därmed mindre rykten. Trist för en annan sillyälskare men bra för föreningen rent sportsligt. Detta har hänt:

Följande spelare lämnar skutan:
Kim Staal - återvänder till Danmark
Kamil Piros -sökte sig till Finland
Mikko Louma - fick sitt KHL kontrakt efter många om och men
Nick Angell - Ersätter Ward i Frankfurt (kanske med lite annat spel dock)

Följande spelare har förlängt sina kontrakt:
Per Gustafsson - 1 år
Andreas Andersson - 1 år
Nichlas Torp - 2 år
Simon Önnerud - 2 år
David Ullström - 2 år
Johan Björk - 2 år
Johan Lindström - 2 år
Teemu Laine - 2 år
Kris Beech - 2 år
Mattias Tedenby - 2 år

Följande spelare har värvats:
Lance Ward - 2 år
Per Ledin - 6 år
Oscar Sundh - 1 år

Jag måste säga att i stort är jag väldigt nöjd med att få behålla i princip samma lag som förra året men med spetskompetens i min personlige favorit Per Ledin samt rejäl breddning iform av Oscar Sundh. Att Ward kommer tillbaka gör mig en aning splittrad han är underbar som person men hans attityd kan lika gärna vara till stor skada som nytta. Jag hoppas att han helt enkelt höjt sig en nivå från tidigare år när det gäller tålamod och teknik, men att han för den skull inte sluta vara en pain-in-the-ass.

Detta ger oss följande potentiella laguppställning:

Liv
Andersson

Petrasek - Pusitola
Grillfors - Ward
Gustafsson - Björk
Torp

Thörnberg - Davidsson - Voutilainen
Laine - Beech - Ledin
Tedenby - Falk - Melin
Lindström - Ullström - Sundh
Önerud

I stort sätt är det bara att konstatera att det är troligtvis den starkaste trupp HV någonsin haft (i alla fall på forwardssidan) även om det kanske inte är den mest kompletta. Det saknas en förstaback som kan styra PP, något som är ett måste i min mening. Jag räknar iskallt med att Stillman löser det behovet. I övrigt kan truppen luta sig tillbaka mot tre tunga och redan fungerande kedjor och en mycket lovande fjärdekedja. Truppen har även mycket goda backar i egen zon något som känns tryggt.

Problemet som jag ser det är att Stillman valt att lägga lite för mycket krut på den defensiva aspekten på backsidan. Jag säger inte att jag inte vill ha backar som är kompetenta i egen zon men i dagens trupp är det egentligen bara Puistola som är riktigt vass offensivt. Petrasek kan visserligen skjuta men är inget passningsgeni, vad kommer efter dessa Grillfors? Gustafsson? Om rätt PP back kommer in, vilket jag hoppas, så ser dem milt uttryckt riktigt bra ut.

Jag undrar också litegran vad Lindström och Sundh kostar i lön, om det har under medellönen i elitserien (vilket jag inte tror för en sekund) då är de båda stora fynd. Men jag gissar dessvärre att de har en hygglig lön och då känns det väl dyrt att ha dem i fjärdekedjan... Kanske resonerar dock Stillman efter år tidigare års perioder av skadeproblem att det är viktigt med en bred trupp. Underbart säger jag men som sagt hur är det med lönerna egentligen och vad känner, främst, herrar Sundh och Lindström om att inte vara tilltänkta för någon av de tre främsta kedjorna? Jag känner en viss oro för faktorn utanför isen här... väl på isen har vi som sagt en fruktansvärt bra forwarduppställning!

Kort och gott ser det riktigt bra ut! Förhoppningsvis kommer det igång med lite mer rykten i backvägen efter 1 juli.

Agaton reflekterar kring problem

Jag vill lösa problem idag. Frågan jag ställer mig är:
Håller backen Lovejoy tillräckig klass för att gå in och ersätta Scuderi?

Jag förutsätter såklart inte att han gör det i första matchen, men kan han på sikt under säsongen. Svaren är tre möjliga:

1. Han håller tillräcklig klass och en signering över 2-3år sparar oss 2M$/säsong.
Problemet löst.

2. Han håller klass men behöver en säsong som sjundeback.
I det läget ser jag såklart gärna att han signeras men då krävs även att man tar in en ny spelare som sjätteback (kanske Boucher?).

3. Han håller inte tillräcklig klass. I det läget måste man börja pussla rejält för att få ihop backbesättningen.

*Jag är lite inne på att försöka mig på en trade, som jag nämnt måste Dupuis bort, en trade med Dupuis kan ge en back.
*Ett annat alternativ är att byta back mot back, då ser jag att den smidigaste lösningen är att låta Eaton gå. Eaton är en kompetent back men han kostar 2M$.
*Ytterligare ett alternativ är att se till att det sker en trade där Dupuis och Eaton försvinner, om de går i samma eller var för sig kvittar. Men om Eaton försvinner så kan vi få råd att behålla Scuderi, och då kan det vara okej att signera någon ytterligare back av lägre värde. Alternativt att de båda byts mot en bra back.

Min dröm vore att Eaton får gå och att Scuderi skriver på för typ 2,2M$ och två år. Att Lovejoy sedan skriver på och gör en insats i paritet med Scuderis från förra säsongen.

Har tidigare fått indikationer på att jätten Mormina kan vara intressant men har läst på och tror att han behöver ett år till. Skulle dock mer än gärna prova honom som sjundeback, men bara på ett tvåvägskontrakt.

Aja ett aningen osammanhängande inlägg men kontentan är att Scuderi kan endast behållas om Eaton går. Egentligen förtjänar Scuderi en saftig lön på runt 3M$ men är så förtjust i hans spel att han gärna får utföra slavarbete till en låg lön hos oss.

Utlovar på ett inlägg om HV71 innan helgen då detta kommit i skymundan. Ska försöka få med lite allmänt sportsnack ibloggen under helgen också. Mycket som börde nämnas men inte hunnits med.

tisdag 23 juni 2009

Kort notis

Läste nyligen på nätet att Todd Bertuzzi inte ens blivit kontaktad av Calgary efter säsongens slut. Visst är han 34 år och visst har han inte riktigt varit så bra som han en gång var men han har trots allt gjort 40poäng på knappt 70 matcher de senaste två säsongerna. Han vill helst stanna i Calgary men kanske kan han tänka sig att få spela med Crosby eller Malkin även till ett reducerat pris. Det skulle onekligen inte skada med hans tuffhet och storlek, dock chansar jag inte för över 1,6M$... under det och jag är smått nyfiken.

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=9081

Krönika: Sammanställning av lön inför 09/10

Här kommer en liten sammanställning av hur lönesituationen egentligen ser ut i Pittsburgh i dsagsläget. Jag har valt att sätta det i olika delar: målvakt, backar, centrar och forwards.

Målvakt:
Marc-André Fleury - 5M$

Backar:
Sergei Gonchar - 5M$
Brooks Orpik - 3,75M$
Mark Eaton - 2M$
Alex Goligoski - 1,83M$
Kris Letang - 0,835M$
Summa: 13,418M$

Centrar:
Sidney Crosby - 8,7M$
Evgeni Malkin - 8,7M$
Jordan Staal - 4M$
Max Talbot - 1.05M$
Summa: 22,45M$

Forwards:
Chris Kuntiz - 3,75M$
Pascal Dupuis - 1,4M$
Matt Cooke - 1,2M$
Eric Godard 0,75M$
Tyler Kennedy 0,725M$
Summa: 7,825M$

Totalt:
Målvakt: 5M$
Backar: 13,418M$
Centrar: 22,45M$
Forwards: 7,825M$
Summa: 48,68M$

Jag gissar att lönetaket landar runt 56M$.

Man kan här självklart flytta över Talbot till forwards men det är inte viktigt för diskussionen och kommer ske automatiskt i mitt följande resonemang. Jag har hört indikationer på att Dupuis försvinner och räknar iskallt med att så är fallet. Inget ont om honom men han har för hög lön för att vara kvar. (observera att jag inte kommer ta upp ämnet igen)

I dagsläget ser jag att uppställning ser ut ungefär så här:

Fleury
tom


Gonchar - Orpik
Letang - Eaton
Goligoski - tom


Kunitz - Crosby - tom
tom - Malkin - Talbot
Cooke - Staal - Kennedy
Godard - tom - tom


Det jag inte räknar med är reservback och reservforward. Jag förutsätter i min egen okunnighet att det endast är den trupp som faktiskt spelar som räknas under lönetaket. Upplys mig gärna om jag har fel!

Det som behövs är således en målvakt, en back och fyra forwards varav två för topplinorna. Min första åtgärd är att fort så in i hundan signera backen Lovejoy och forwards Zigomanis och Adams. Gissar att lönerna landar på ungefär dessa, blir det högre är det ointressant:

Lovejoy - 0,7
Zigomanis - 0,8
Adams - 0,6
= 2,1

Vilket ger oss: 48,68M$ - 1,4M$ (Dupuis) + 2,1M$

Summan: 49.383M$

Gissar ungefär den här uppställningen:

Fleury
tom


Gonchar - Orpik
Letang - Eaton
Goligoski - Lovejoy


Kunitz - Crosby - tom
tom - Malkin - Talbot
Cooke - Staal - Kennedy
Godard - Zigo - Adams



Detta ger oss en saknad av en reservmålvakt samt två anfallare i topplinorna. Kvar att handla för är ungefär 6,6M$. Som målvakt finns det ett alternativ i Curry som gjort bra ifrån sig de fåtal matcher han spelat i NHL och varit mycekt stabil i AHL. Känslan är att det dock måste till en målvakt med rutin som kan tänka sig att liksom Conklin gjorde förra året ta ett tvåvägskontrakt. Dvs att Curry och veteranen slåss om andra spaden. En rimlig gissning är att ge högst 0,8M$ (troligen inte över 0,7M$) för målvakt. Detta ger endast 5,8M$ kvar till ett gissat lönetak och med två spelare för toppkedjorna kvar att signera.

Förhoppningen som framgår ovan är att Talbot fortsätter sitt fina spel med Malkin, då behövs en spelare av kaliber där. Kunitz började bra men måste få igång målskyttet bredvis Crosby för att få vara kvar, gör han inte mål måste han bort med den lönen.

Uppgifterna går isär på vilken lön Guerin kan tänka sig egentligen. Många fans är också rädda att om man signerar honom så blir han en ny Roberts, Ricchi eller LeClair, dvs att han blir för nöjd med ett nytt kontrakt. Jag är osäker på vadjag ska tro men kan man behålla Guerin för 2M$ eller lite däröver kanske det är värt att chansa. (observera här att pga. Guerins ålder kommer hans lön att räknas mot caphit även om han går i pension inför nästa säsong, om man skiver kontrakt över två år.)

Ponera att det går att signera Guerin för 2M$ jämnt så kan man utnyttja 3,8M$ till nu spelare. Kanske vill man spara närmare 1M$ vad vet jag men det är en annan fråga. Om man ska spela Talbot bredvid Malkin så måste man ha in kvalitée framåt att ha som tredjelänk. Vem kan man få för lite över 3M$? Fedotenko tror inte jag nöjder sig under 2,5M$ och då är han borta ur min kalkyl.

Förslag på toppnamn som kan bli aktuella, även om det måste bollas lite hit och dit är:
Erik Cole

Brian Gionta
Nik Antropov
Alexei Kovalev

Det finns säkert några jag glömt men de ovanstående namnen är bara aktuella om de kan tänka sig lägre lön för att spela med en contender. Det är nog just det faktum att Pittsburgh varit i final i två år som är enda möjlighet att få in riktiga klasspelare.

måndag 22 juni 2009

Tidsbrist

Jag kommer som regel undvika inlägg av privatare natur såsom "idag handlade jag mjölk". I min mening finns det redan för många tråkbloggar och om någon vill läsa sånt kan ni vända er till någon annan blogg.

Men idag blir drabbas bloggen av mitt privatliv jag tvingas tyvärr meddela att jag helt enkelt har dubbelbokat kvällen. Jag skjuter därför upp den krönika jag utlovade igår. Hoppas att folk har överseende med det, men jag hinner helt enkelt inte skriva den tillräckligt bra. Förhoppningsvis kan jag hinna påbörja det hela senare ikväll och då lägga upp det imorgon kväll.

söndag 21 juni 2009

Krönika: NHL Rykten

Nu börjar det hända grejer i NHL, rykten till höger och vänster. Pittsburgh gjorde även en kontraktsförlängning med Alex Goligoski den offensive backen. Jag har valt att inte kommentera detta tidigare eftersom vissa rykten påverkar just denna signering.

Jag hittar inga större rykten rörande backupmålvakt, det verkar som att Curry anses vara bra men att han behöver ett år till minst. Jag gissar att vi kanske får se honom redan nu dock men skulle helst ta tillbaka exempelvis Conklin som mycket väl kan gå i och göra 30 bra matcher på en säsong. Men här får man väl lita på att Shero har sin fingertoppskänsla.


Lite backrykten inom Pittsburgh

* Fördelen med Scuderis spel i slutspelet var att vi fick ta hem Stanley Cup. Nackdelen är att även andra lag förstod hur bra han är i egen zon och marknadsvärdet steg som en rymdraket. Han hade ögonen på sig redan innan slutspel och gissades då vara värd lite över 2M$ och kunde säkert nöjt sig med under 2M$ för att få vara kvar. Efter slutspelet är värdet över 3M$ på marknaden och det ryktas till och med kunna gå upp mot 4M$. Kort och gått är han förlorad för Pittsburgh och ärligt talat förtjänar han att hova in pengar nu. Och visst är han bra men i Pittsburghs sits finns det okej lösningar (se Lovejoy) för bra mycket billigare penning. Ett rykte är att Islanders ser Scuderi som en av sina högsta prioriteter. Han skulle onekligen behövas där.

* Hal Gill har det varit relativt tyst om. Troligen för att han inte kommer komma tillbaka. Visst har han sina ljusa sidor men han använder inte storleken tillräckligt och min gissning är att han har fått mycket nytta av Scuderis spel. Löst rykte är att Flyers visat lite intresse, kanske som ersättare för fyrtornet Hatcher som har ställt sig i båset för nästa säsong.

* Ben Lovejoy som kallades upp under kortare perioder i år blir RFA i sommar och med tanke på att Scuderi och Gill kommer försvinna så ses han i många ögon som en billig lösning. Killen har potential att ta över Scuderis roll som BP-expert. Det allra senaste ryktet är att ett kontrakt är nära, att summan är klar och att det blir två år frågan är bara om Lovejoy får viljan igenom att det blir envägskontrakt, Shero tycks inte vilja ge honom detta. Han lär hur som helst bli sjundeback i så fall. En källa som följer AHL indikerar att Lovejoy+Mormina var bland AHL:s bästa defensiva backpar tillsammans. Kanske kunde det vara intressant att titta på båda för NHL tillsammans om de har rätt kemi. Att ha ett backpar för under 1,5M$ som gör sitt jobb är inte fel vid skador. Sen vid friskt manskap är det klart att de tävlar mot varandra om sjätte backplats.

* Letang uppges komma mycket bra överens med Boucher och Boucher har under säsongen fungerat lite som en mentor åt Letang. Bouchers värde har förmodligen dalat rejält och han har i min mening gjort ett skapligt jobb när han spelat. Om han kan gå ner mot 1M$ i lön är jag faktiskt lite småintresserad för nästa säsong. Letang har en helt sjuk potential så det vore kanon att ha kvar en mentor där. Dock talar signeringen av Goligoski för att Boucher får lämna. Ryktet för Letangs kommande lön ligger på allt mellan 2-4M$ så jag har svårt att gissa mer där.

* Ryktet går att Gonchar kommer få ett förslag på två år och ca 5M$/säsong... det är den vanligaste varianten jag hör talas om. Men med tanke på att han är 35 år och har haft skador sneaste säsongerna så har det dykt upp ett i min menign fantastiskt rykte. Jag tar det med en stor nypa salt men ryktet är att om Gonchar får tre år så kan han tänka sig så lågt som 3,5-4M$. Om det finns en möjlighet så hoppas jag av lycka. Med tre år blir han 39 år (han har ett år kvar) och det är ingen anmärkningsvärd ålder för backar. Gonchars spel i egen zon är starkt underskattat och jag vågar mig på att säga att han är en av de 5-10 bästa backarna i NHL, ser man till 5M$ i lön är han en steal och får man honom för 4M$ eller ännu mindre är det osannolikt underbart. Nåja jag försöker att sansa mig lite men fakta är att Gonchar aldrig spelat bättre hockey än i Pittsburgh och här har han dessutom fått en Cup-ring.

* Eaton kommer inte få vara kvar till 2M$ efter nästa säsong om han inte lyfter sig enormt. Själv hoppas jag att man ser till att göra sig av med honom redan nu. Jag misstänker att det redan finns gott om backar som gör ett bättre jobb till lägre pris. Några förslag?

En gissning är att Gonchar gett indikationer på att han kan tänka sig en en home-discount och då vågade Shero ta i lite vid Goligoskis kontraktskrivning för att kunna ha en offensiv back i varje backpar. Om så inte är det fallet är det för mig mycket konstigt agerande att ge en, om än så talangull och full av potential, Goligoski tre år med caphit på 1,83M$. Ponera dock att både Gonchar och även Letang tar något lägre lön då kan vi få en riktigt vass uppställning de närmsta 2-3 åren.


Rykten om Pittsburghs forwards:

* Tampa sägs ha uppvaktat Shero stenhårt för att få över unge Jordan Staal i samband med trade-deadline. Detta är ren fakta, sen kan vi mer eller mindre ta för givet att priset inte blivit lägre på Staal-mannen efter det fenomenala slutspel 20åringen gjorde.

* Annars har det varit två stora snackisar i Pittsburgh efter slutspelet. Den första är Fedotenko som bara spelat bättre och bättre och kompleterat Malkin och Talbot fint i slutspelet. Fedotenko uppges vilja vara kvar och kan troligen tänka sig en viss discount. Det har pendlat en del mellan storleksordning på år och lön men det senaste verkar vara att Pittsburgh erbjuder 3 år för 2,4M$ vilket känns rimligt mycket mer bör man nog inte ge. Kanske kan det vara okej upp till 2,6M$ men annars får det vara i min mening marknaden är bred just nu.

* Näste ryktesman är såklart Guerin. Mannen som lär ha knackat Malkin på axeln under ett tal vid segerparaden. Vad han sa, jo han var missnöjd med att Malkin endast pratade om att han skulle vara kvar ett år. Guerin har verkligen fått upp gnistan i Pittsburgh. Initiala rykten har pratat om ett år och 3,5M$ eller likannde men på senaste tiden har det förändrats. Guerin vill spela två år till och han vill helst göra det med Crosby, de senaste buden pratar om två år för Tkachuk pengar dvs 2,1M$. Ett rykte säger att Guerin till och med kan tänka sig att vänta ut free-agentsmarnaden 1juli och skriva på i slutet av juli när Pittsburgh vet mer vad man kan erbjuda. För bra för att vara sant... kanske... Hans fru uppges vilja stanna i NY och vi vet hur det är att ha en sur brud att komma hem till;) Vi ska nog inte räkna med så låga siffror som 2,1M$ men man kanske kan hoppas på lite under 3M$.

* Zigomanis har enligt källor blivit erbjuden två år för runt 0,7M$/säsong. Låter kanon i mina ögon, Pittsburgh behöver någon som kan teka. Att hahonom i tredjekedjan tillsammans med:

* Adams verkar också vara hyggligt intressant. Vissa antyder att det handlar om Zigo eller Adams men i min mening så skulle de båda tillasammans avlasta en del arbete från firma MalCro.

* Satan och Sykora får vara glada om de blir erbjudna kontrakt i andra klubbar. Deras säsong har inte varit de bästa. Pittsburgh är nog inte intresserade ens till reapris.

* Vissa rykten hävdar att Dupuis skulle vara på väg bort. Att ryktet uppstår är fullt naturligt, att betala 1,4M$ för en forward som inte platsar i första andra eller tredjekedjan är vansinne. Förhoppningsvis löses problemet med att Dupuis får en ny hemadress i samband med draften. Mitt förslag är att ta in Adams och spara en halv miljon i lön, troligen mer.

* Pesonen som jag hade förhoppningar på inför årets säsong har också utgående kontrakt. Han var fenomenal i årets AHL men blev totalt felplacerad i NHL. Om man verkligen visar från Pittsburghs sida att man tror på honom så är det säkert inte omöjligt att han kommer tillbaka. Alla rapporter jag hör talar om en spelare som borde kunna gå in och spela med Malkin eller Crosby och göra det bra. Dessutom kräver han knappast mycket över 1M$ vilket onekligen ger möjligheten till en signering i större storleksordning.


Lite allmänna rykten som berör Pittsburgh (mer eller mindre)

* Jack Johnson backen från LA Kings är tydligen mycket god vän til Crosby och blir RFA i sommar... kanske inget direkt intressant idag men värt att nämna för framtiden.

* Den tidigare Pittsburghspelaren Ryan Malone sägs inte vara helt nöjd med sin tillvaro i Tampa. Att säga att han vill bort är att ta i men låt oss säga som så att han utforskar möjligheterna. Malone är mycket populär i Pittsburghlägret men dessvärre ligger han på en caphit på 4,5M$ och det är en omöjlighet. Med tanke på ovanstående rykte om Staal kanske det går att lösa att Tampa tar en viss del av caphiten mot att få över Staal och i gengälld ger Malone och draftpick eller kanske Martin St.Louis. Just St. Louis har ju rytats vilja bort samt vara en man som Pittsburgh håller ögonen på.
Det låter osannolikt men om det går att lösa med caphiten så vet man aldrig Malone och Malkin fungerade ju utmärkt så sent som förra året och St. Louis vassa bössa skulle nog passa fint med Crosby. Sen har vi även två delar till i ekvationen som gör att jag fortsätter spekulera. Tampas tidiga draftval skulle nog smaka mumma för Shero samt att jag anser att Kunitz visserligen är en bra tacklare men har mycket att bevisa som målskytt. Kunitz höga caphit på 3,7M$ gör att han enligt mig måste prestera betydligt mer i målvägen nästa säsong.

* Pittsburghs älsklingshatobjekt sägs ha fått ett förslag på 40M$ över 8 år av Detroit. Jag tror inte för ett ögonblick att det stämmer men om det gär det är dett att spotta honom rakt i ansiktet. Om Hossa ens tittat åt ett förslag av den graden måste man nog undersöka hans mentala hälsa. Men visst för 40 M$ i 8år får han gärna komma tillbaka till Pittsburgh.
Hoppas ni förstår att detta var ett rykte att ironisera och skratta åt... men man ska aldrig säga aldrig konstigare saker har, nog, hänt.

* Vissa rykten säger att Islanders är intresserade av bröderna Sedin... om de kan signera dessa båda samt högst troligt Tavares eller möjligen Hedman. Då kan Pittsburgh börja få det betydligt jobbigare med Islanders. Tavares + bröderna Sedin är en riktigt vass förstakedja det är bara att konstatera. Men sannolikheten är såklart inte stor men tänk om...

* Två saker talar för att Pittsburgh ger sig efter Havlat om han finns kvar 1 juli. Havlats agent och Shero har god kontakt, så god att agenten idag har, rätta mig om jag har fel, sex spelare i Pittsburghs trupp. Dessutom finns det indikationer på att Lemieux är mycket förtjust i Havlat. Med tanke på Havlats skadeproblem sjunker säkerligen värdet. För runt 5M$ är i alla fall jag intresserad, tänk er att ha andra kedjan med Havlat -Malkin - Talbot.

* Tidigare Pittsburghspelaren Kovalev är på det flesta fans forum efterfrågad men jag har inte hittat någon sida som nämner honom som tänkbar... men visst om han kan tänka sig en rejäl lönedump från sina 4,5M$ till under 3M$ så kan det vara intressant. Då kan man dessutom få in en hygglig spelare för runt 2-3M$ till första eller andrakedjan.

* Jag har egentligen inte hört ryktet rakt av men ett namn som borde finnas på Sheros lista är mannen som tog hem Masterton Trophy i år, dvs i korthet årets "sportsman": Steve Sullivan. Att Shero dessutom har haft kontakt med honom under sin tid i Nashville. Fördelar är att han har rätt attityd av utmärkelsen att dömma, han är en snabb och troligtvis billig lösning bredvid exempelvis Crosby. Nackdelarna är att han tyvärr är liten till växten och skadeförföljd (därav en troligen låg lön). Värd att ha i tankarna inför 1 juli enligt mig.


Det finns oerhört många olika rykten som cirkulerar men jag hoppas att folk får vissa av de värsta behoven tillfredställda här. Jag återkommer under veckan, förhoppningvis i början av veckan men en genomgång av hela den signerade truppen för 09/10 med lön osv. Jag kommer lägga in mina egna kommentarer och tankar där. Gillar du Pittsburgh så för allt i världen missa inte det;) Ja ja en fånig cliffhanger men det är en ärlig åsikt.

Nu ska jag utnyttja sista stunden på söndagkvällen. Återkommer med korta och långa inlägg imorgon.

torsdag 18 juni 2009

Ryktessnack

  • Jag följer de flesta större informationskanaler gällande Pittsburgh och även NHL. Det finns en sida som jag tycker brukar vara lite extra insatt och skriva lite extra mycket om just Pittsburgh:
    http://insidepittsburghsports.com/


    Efter lång tvekan valde jag faktiskt att teckna mig för ett år och hoppas på det bästa. Jag är medveten om att det är långt ifrån allt som stämmer men det är ändå intressant då det allt som oftast ligger en bit sanning i det som hörs. De rykten som jag presenterar runt NHL kommer inte vara enbart härifrån men det kommer självklart vara en del därifrån gällande just Pittsburgh. Jag kommer inte lämna källor på min information om det inte specifikt frågas efter det i kommentarer.


    Vad finns det mer för källor värda att nämna? Jo här kommer en lista på olika sidor som är väl värda ett besök för den NHL eller Pittsburghintresserade:


Sen ger jag mig oftast in på amerikanska tidningars hemsidor men orkar inte gå in på dessa nu.

Inom kort kommer jag nu att publicera krönikor här. En över säsongen som gått och en över rykten. Kommer påbörja sammanfatningen av, i min mening, intressanta rykten.

tisdag 16 juni 2009

Guerin want's to play

Nu när Guerin 38 år återigen tog en Stanley Cup seger trodde nog många att han skulle välja att lägga skridskorna på hyllan men icke. Det verkar mer eller mindre klart att det blir minst en säsong till enligt uppgifter i diverse medier. Efter att han byttes bort från NY Islanders till Pittsburgh i vinter så fick han tillbaka suget efter hockey ordentligt. Detta ska vara mycket tack vare att han fick spela med just Crosby och, gissar jag, därmed hela tiden tvingades ge sitt yttersta för att hänga med i tempot. Och visst har han hängt med, till och med bättre än man kunnat hoppas.

Efter det slutspel som Guerin gjort tror jag att jag talar för de flesta när jag säger att Guerin mer än gärna får stanna i kedjan med Kunitz och Crosby även nästa år. Den här kedjan har bitvis varit mycket bra och det tycks finnas en viss kemi mellan de tre herrarna.

Jag utgår dock ifrån att han kan tänka sig att ta lägre lön än de 4,5M$ han har haft i år om han blir kvar. Efter vad jag förstår så är det just så det ligger till, han vill vara kvar i Pittsburgh, gärna i två år och han är 38 år. Med detta i åtanke kan han nog tänka sig att gå med på en rejäl lönesänkning om han får ett tvåårskontrakt. Mitt önskemål är ett kontrakt på två år för runt 2,5 M$ / säsong, drömmen är såklart lite under men jag kan kanske tänka mig upp till 3M$ förutsatt att det är prestationsbaserat. Men om man ser till att klubben kan värva bättre spelare om han tar lägre lön så kan det vara ett argument som räcker för att Guerin ska nöja sig med de lägre regionerna lönemässigt.

I detta läge ges det dessutom extra utrymme att signera en tredjelänk till Malkin-Talbot kedjan, samt kanske få möjligheten att ge Scuderi ett tillräckligt bra bud för att stanna.

Sen har vi ju ett annat alternativ i att flytta upp Staal i första eller andrakedjan men eftersom min lunch tog slut för 15 minuter sen får jag återkomma med en krönika i ämnet en annan dag.

Sammanfattningsvis kan man säga att Guerin är som nämnt 38å, han är runt 188 cm, väger över 90 kg och är högerskytt. Alla dessa faktorer: storlek, rutin och högerskytt är de som jag sökt för Crosby tidigare. Så oavsett vad ni tycker så håller jag tummarna för att Shero och Guerin kommer fram till något mycket bra inför nästa säsong.

måndag 15 juni 2009

Kort HV silly

Känner att jag måste kommentera att Louma valde att inte skriva på nytt kontrakt. Jag gillade Louma första gången jag såg en intervju via HVTV det lät ungefär:
I: "Mikko Louma du har valt att byta Linköping mot HV71, vad tycker du om din nya klubb så här långt? "
ML: "Nååå jaa, di ha sauna så te ee praa"

Behöver man kommentera det närmare? Helt underbart i mina ögon, för er som känner att ni inte hänger med... Det som Mikko säger på underbart klingande finlandssvenska är "jodå dom har bastu så det är bara bra". Typ som att anledningen till att att HV är bra är just bastun. Underbart...

Första säsongen så var även Mikko bra, visst var han fumlig, men han gjorde ordentligt med poäng. Därefter var det snarare den fumliga sidan som var mer framträdande. Varför gick det bra första säsongen undrar man då... (viskar Johan Åkerman)... jodå nog plockade han upp en del poäng tack vare Åkermanski.

Hur som helst även om jag gillade Louma som person så anser jag att det finns betydligt bättre backar som kan agera första PP-back. I alla fall med tanke på Loumas, förmodade, lön. Jag önskar således Louma lycka till och hoppas att han kan tjäna ordentligt med pengar och bara mycekt bastu i Ryssland.

Det har pratats om ersättare till Louma och egentligen är det väl än så länge ingen som är riktigt het. Anders Eriksson breddar truppen men kommer inte med tillräcklig spetskompetens. En massa finska namn slängs hit och dit men inget är riktigt seriöst... Jag säger vänta hellre än att värva någon osäker spelare som vi inte vet vem det är... och för guds skull låt bli Linthner.

Återkommer till HV:s silly en annan dag.

söndag 14 juni 2009

Något kortare inlägg än jag önskar

Det blev en seger i sjunde och avgörande matchen. Pittsburgh är Stanley Cup mästare 08/09 och jag tror ärligt talat inte att jag kunnat smälta det ännu. Det är delvis därför jag har dröjt med att skriva men också eftersom jag haft en händelserik och hektisk helg.

Jag hade tänkt att återkomma med en längre säsongsavslutningskrönika vid ett senare tillfälle. Just nu vill jag bara kommentera match 7 och avgörande matchserien.

Fleury sparade verkligen formen till de viktigaste matcherna precis som de riktiga världsklassmålvakterna gör. Men sett till hela serien tycker jag att Fleurys insatser i vissa matcher är för dåliga, Pittsburgh förlorade och vann matcher tack var och på grund av Fleury. Men grabben är de facto fortfarande ung och målvakter blommar ofta sent. Flower har dock redan påbörjat vad som mycket väl kan bli en framgångsrik karriär även i fortsättningen.

Talbot är en spelare som många Pittsburghfans verkligen älskar och nu tror jag att även vanliga hockeyfans förstår varför. Han har varit strålande bredvid Malkin och vi kan vara glada att han redan skrivit på ett nytt kontrakt, förhoppningsvis kan deras påbörjade kemi fortsätta även över nästa säsong.

En av de mest fantastiska scenerna under segerjublet var att se Lemieux lyfta bucklan igen.

Jag kommer återkomma till det här om och om igen och därför lämnar jag det hela efter bar att kort inlägg

onsdag 10 juni 2009

Game 6 och lite sillysurr

Det var så skönt att se Pittsburgh kliva in på isen och faktiskt spela i närheten av sin toppnivå. Jag tycker visserligen att de har spelat bra tidigare men inte riktigt lagt i den där extra växeln man kan se ibland. Självklart beror detta också på motståndarens spel men inatt var det ett helt annat Pittsburgh och framför allt en helt annan Fleury.

Men trots allt detta tycker jag det finns en växel till... i nattens match tycker jag nämligen att både Crosby och Malkin var relativt anonyma i sitt spel. Jag vet att det är att ställa höga krav men nu är det match 7 i avgörande Stanley Cup-finalen och på fredag måste de spela på den nivån vi vet att de har. Både Malkin och Crosby har förmågan att höja spelet till en nivå där jag i alla fall offensivt vågar säga att ingen annan spelare är idag i världen. Visst kan nr 8 "jag skjuter så fort ag är över mittlinjen" göra mål men det är också det enda. Så om laget spelar som de gjorde i natt och om firma MalCro sätter i sin extraväxel då kan det bli en mycket trevlig lördag.

Lite allmänt skvaller

Jag har hört under match och läst på hemsidor är att Dany Heatley vill lämna Ottawa. Detta är en kille som snittar 45 mål/säsong med en center som Spezza. Inget ont om Spezza men det vattnas i munnen vid tanken på vad som skulle hända om, allra helst, Crosby spelade med Heatley men även Malkin och Heatley skulle vara fenomenalt. Sannolikheten att Pittsburgh lägger det som Ottawa lär kräva i betalning för att få en lön på 7,5 M$ är försvinnande liten dessvärre. Men eftersom det är min blogg så tillåter jag mig att drömma.

Ryktet går även att Zlatan ska vara klar för Barcelona. Inter får i gengälld Eto'o och ca 100 miljoner kr. Om detta stämmer för Barcelona ett kap. Ryktet säger nämligen att Eto'o fått för sig att han är värd en lön som är uppåt väggarna. Men ska jag vara ärlig är jag osäker om Zlatan kommer lyckas i Barca... men jag tyckte å andra sidan att han var rjält överkattad i Inter före den här säsongen.

Borde väl skriva mer men är i ärlighetens namn ganska trött efter natten och det får bli till att återkomma vid tillfäller.

Underbar morgon

Visst är jag trött så in i Helsingborg men det är det värt. Nattens match var underbar att se och ger så mycket energi och kraft tillbaka. Det är en oerhört konstig känsla att vara både trött och pigg på samma gång. Efter 5-0 förlusten kändes det helt svart, jag hade verkligen ingen lust med hockey, sport eller att skriva något här. Men under hela kvällen igår hade jag svårt att riktigt fokusera på annat och när jag vaknade kl 1:55 var nervositeten förlamande.

Jag återkommer med mer kommentarer om nattens match och om lite annat smått och gott från sportvärlden.

måndag 8 juni 2009

Skitmatch

Är fortfarande sur efter matchen under lördagnatten. Pittsburgh har max oflyt när de inte får med sig... säg 2-0 efter första och Detroit har maxflyt som får andraperioden dit de vill. Den här matchen borde inte Detroit fått vinna, inte så lätt. Fy blä usch! Tänker inte kommentera den närmare.

Är så besviken och förbannad att jag på allvar överväger att inte kolla imorgon... det kommer säkert sluta med att jag gör det men bara att jag ens överväger saken hade varit fullständigt otänkbart innan match 5.

Nåja vi får se hur det blir...

söndag 7 juni 2009

Match för 19 minuter sen

Blä och fy! Matchen som skulle börja kl 2 har fortfarande inte börjat. Hopplösa NHL! Aja nu hoppas vi på att Pittsburgh fortsätter sitt momentum och tar med sig den här matchen. Det kommer bli tufft men det är verkligen inte omöjligt. Nu kör vi!

fredag 5 juni 2009

Bäst av tre

Segern i natt innebär att det nu är bäst av tre som gäller. Detroit har hemmafördel i två av matcherna men vänder också hem efter att ha förlorat två raka matcher. På pappret känns det som fördel Detroit men frågan är hur pigga stjärnorna är egentligen och är det så lätt att resa sig efter två jämna förlustmatcher... vi vet mer efter morgondagens match.

Matchen som gick var utan tvekan Pittsburghs match, visst är det återigen jämnt men den här gången var det ändå en skillnad värd att notera. Pittsburgh var bättre, mycket tack vare några punkter:

* Fleury har (äntligen) plockat fram slutspelsformen. Han utnämns helt rättvist till matchens "first star" efter att ha motat 37 skott och gjort ett antal mycket stabila insatser i farliga situationer.

* Pittsburghs så kallade two-headed-monster har liksom tidigare under säsongen och i slutspelet blivit ett three-headed-monster. Tidigare visste alla att Malkin och Crosby var livsfarliga, nu borde större delen av NHL insett att det inte bara är Pittsburghs två första kedjor som centras av världsstjärnor av högsta klass. Nej inatt klev Staal fram och visade klass.
Det trehövdade monstret (låter fantastiskt mesigt på svenska så det här blir sista gången jag skriver det så) klev fram och hade 1+1 (mål+målpass) på varje huvud.

* I tidigare matcher tycker jag mig ha sett ett avstånd mellan backar och forwards, främst i anfallszon. Detta gjorde att det var lätt för Detroit att försvara sig, i nattens match tycker jag att backarna klev upp bättre och gjorde sig mer spelbara. Detta skapar en helt annan dimension i anfallspelet. För visst kan firma Malkin och Crosby lura upp fem Detroitspelare på läktaren i ett byte, men det skadar ju inte med hjälp från både ytterforwards och backar.

Samtidigt inser man efter nattens match hur mycket Zetterbergs fenomenala spel i egen zon har räddat Detroit tidigare. Z:a har tidigare gått in och framför allt stängt av Crosby och gjort honom i det närmsta osynlig. Frågan är bara gjorde Babcock rätt som valde att inte fortsätta denna framgångsrika matchning... Det får vi inte veta men två saker är säkra:

1. Crosby får betydligt med spelutrymme när han slipper Z:a
2. Z:a hade inte orkat matchas så i sju matcher

Jag återkommer med mer tankar imorgon.

torsdag 4 juni 2009

I natt är det match igen

I natt är det match igen... återigen var det matchen jag tänkte på det första jag vaknade (typ). Dock vill jag passa på att titta tillbaka på föregående match lite först innan jag avhandlar den.

Återigen är det en jämn tillställning, några faktorer avgör till Pittsburghs fördel. Jag tänker i första hand på Malkin och Talbot som båda gör kanonmatcher. Det må vara så att Malkin inte alltid syns men tre målpass går inte att snacka bort. Talbot i sin tur gör matchens första och sista mål båda är egentligen helt matchavgörande.

Samtidigt gör även Fleury sin bästa match i finalserien. Han börjar visserligen lite tveksamt i första period men släpper inte in något i andra när han bombaderas med 14 skott samt att han håller tätt mot de 3 skotten (kan det verkligen stämma?) i sista. Jag tycker fortfarande inte att han inger det där lugnet men kanske kommer det efter en ganska hygglig match.

Så till nattens match då. Det är återigen ingen tvekan om att Pittsburgh måste vinna, 3-1 i matcher är det samma som att säga hej då till Lord Stanleys pokal. De tre matcherna hittills har varit jämna men jag tycker egentligen inte att Pittsburgh spelat sitt spel. Jag tycker att Detroit lyckats stänga deras anfall mycket effektivt. Om Pittsburgh kan lyfta sitt spel en nivå så ska det räcka för att ta en seger till.

En faktor som jag gärna ser att Pittsburghspelarna fortsätter älta mot Detroit är att de i senaste matchen lyckades ha sex man på isen i hela 23 sekunder utan att dommarteamet märkte något. Detta har varit något som, om jag tolkat saken rätt, vart ett stort irritationsmoment för Red Wings. Jag säger bara "rub it in their face". Låt dem höra det hela tiden och om de börjar tappa humöret och surnar till fortsätt!

Avgörande är också att se hur det går när Datsyuk är tillbaka. Är han helt frisk? Vad var det för skada? Kan han spela på sin fulla nivå eller bara som han gjort hittills i slutspelet? En pigg Datsyuk är livsfarlig det vet vi men om han inte är 100% så är det en fördel för Pittsburgh.

Nyckelspelare i Detroit är just Datsyuk men det är även mycket intressant att se hur det går med Z:a som matchats oerhört hårt mot Crosby. Han har gjort ett fantastiskt jobb att stänga ute Crosby helt men frågan är om han orkar fortsätta så, han såg alt lite sliten ut bitvis i senaste matchen.

I Pittsburh ser jag att följande spelare är mycket viktiga för kvällen.

Crosby - han har inte varit direkt dålig men Z:a har verkligen stängt honom ute från riktiga anfall. Det har gått att tyda en viss frustration och jag hoppas verkligen att Crosby plockar fram den form han har haft innan finalserien. Han är livsviktig och hans spel kan avgöra finalseriens utgång.
Fleury - var visserligen bättre senast men det är fortfarande en hel del som måste bli bättre. Har inte alls stängt igen på det sättet han kan göra ibland, han måste börja lysa av självförtroende och trygghet.

De spelare som verkligen varit bra hittills det är Malkins kedja med Talbot och Fedotenko samt att Gonchar bitvis varit på nästan samma nivå som Lidas. Kan dessa fyra fortsätta så finns det alla möjligheter för Pittsburgh att besegra monstermaskineriet Detroit.

onsdag 3 juni 2009

YES!

Så j*vla rättvist! Äntligen går det vägen för Pittsburgh, kan dock säga att jag tycker att Detroit ändå hade en del tur med studdsarna så det borde inte blivit så jämnt. Nu måste jag sova nån timme innan jobbet. Återkommer till lunch.

tisdag 2 juni 2009

Fundering

Är det någon som är insatt i det här med bloggande? Tänkte kolla om man kan se hur många som besökt bloggen sen den kom upp, antar att detinte är så många med tanke på att den precis kommit igång men det vore kul att följa.

Ni som läser kan väl lägga in någon kommentar så jag ser om det är något som engagerar. Behöver inte vara så mycket bara några ord eller så. Det vore även kul om någon har tips på huir man kan sprida bloggen till mer personer.

I natt smäller det

Jag måste erkänna att i finalserien har jag hittills inte kännt det där riktiga "go:et", jag har inte blivit sådär taggad som man älskar att vara. Men idag vaknade jag och en av de första sakerna jag tänkte var. Inatt är det match! Detta är en måstematch, att förlora nu är det samma som at ge upp. 3-0 i baken är kört medan 2-1 med hemmaplan på torsdag är ett ganska okej utgångsläge.

Jag kommer säkerligen återkomma framåt kvällen med mer tankar när det närmar sig. Just nu ser jag två spelare som verkligen måste prestera i Pittsburgh:
Fleury - har inte varit tillräckligt bra hittills
Malkin - det är en bit kvar för att komma upp i samma standard som tidigare under säsongen

Detroit kommer fortsätta trumma på med sitt maskineri och jag hoppas nu att Pittsburgh lägger lite (eller ännuh heller mycket) grus i det.

måndag 1 juni 2009

Måndag morgon... eller snarare lunch

Bra jobbat Agaton, lyckades publicera det här inlägget med svart text försty. Ni kan ju tänka er resultatet... aja ordnade det kvickt i alla fall

Vaknade kl 8:15 idag och skulle varit på jobbet 8:00... tur att man har bra chef säger jag bara. Kommer till jobbet och går direkt in för att kolla nattens resultat. Dagen som redan börjat lite tungt blev inte bättre kan jag säga.
(lägg in valfria fula ord och svordommar här)

På pappret är det alltså exakt samma som förra året 2-0 i matcher när finalserien går vidare i Pittsburgh. Jag behöver väl inte säga att Pittsburgh nu måste vinna dessa båda matcher? Allt är dock inte nattsvart, förra året var det ett utspelat Pittsburgh som låg under med 2-0. I år har det varit (efter att läst rapporter om nattens match) jämna tillställningar där pucken helt enkelt studdsat Detroits väg. Visst finns det också spelare i Pittsburgh som måste lyfta sig... host host Fleury... men det är onekligen ett helt anant Pittsburgh. Jag ska försöka ser resterande matcher i serien nu men lovar ingenting.

För övrigt är jag lite förbannad, det är faktiskt orättvist att det spelar så många svenskar i Detroit. Jag vill bara hata laget men det går inte riktigt, känslorna vill liksom inte infinna sig. Sjukligt irreterande, desstuom har man 90% av Sveriges hockeyintresserade befolkning mot sig om man säger att man hatar Detroit och det gör ju inte saken lättare. Hade det inte varit för svenskarna hade det gått bra... suck suck måndagsbekymmer!

Övrig sport som nått mitt öra är:

* Det ryktas på internet att Bjärsmyr bara är detaljer från en övergång till en större klubb för en rättvis summa. Vet inte summa eller förening men återkommer så fort jag vet mer, hoppas på det bästa. Tycker att det känns bra att han får gå och att det blir en win-win sits nu (om summan är den rätta). Hoppas bara att Kalle Svensson kan kliva fram och visa att han är, den i mitt tycke, största talangen på backsidan som Blåvitt haft de senaste 10 åren. Dessvärre har jag hittills fått äta upp den åsikten men jag fortsätter hoppas.

* Anders Eriksson ryktas av vissa vara på gång tillbaka till Sverige, han har tidigare sagt att det är HV71 som gäller i så fall. Vet inte hur stort intresset är från HV:s sida i dagsläget dessvärre. Han har inte gjort bort sig i NHL de senaste åren och gjorde en stark säsong i AHL förra året. Eriksson är kompetent framåt men lite för fumlig med pucken för att vara riktigt bra. När jag tittar på HV:s backsida nästa år (Petrasek, Puistola, Grillfors, Ward, Torp, Björk, Gustafsson) så kräver jag dock att det kommer in en riktigt vass PP back i första hand. Nödlösningen i mina ögon är Louma men jag hoppas på något vassare. (Louma har i mina ögon varit för ojämn) Dvs om vi tittar på backuppställningen:

Louma (?) - Petrasek
Grillfors - Puistola
Ward - Björk
extra: Torp, Gustafsson

Jag ser absolut att Eriksson kan gå in i andra backpar här, frågan är bara ska HV låna ut Torp eller Björk då? Det skulle onekligen ge en kanonbredd men hur effektivt är det? Att spela på 8 backar är inte aktuellt i mina ögon. Kontentan blir att Anders Eriksson lär kanske återvända till elitserien men tyvärr blir det inte HV. Jag är fortfarande fundersam varför man valde att ha kvar Björk, visst var han bra men jag tycker snarare man borde satsat på Torp... aja får fortsätta den funderingen annan dag.

* Rykten går borta i NHL att Toronto är lite ute efter bröderna Sedin samt att Jonas Gustafsson är nära ett kontrakt. Toronto är nog helt rätt plats att gå in för Gustafsson som bör kunna gå in och ta förstaspaden direkt. Visst finns det press på sig i Kanada men likväl kommer de från en period av missade slutspel och om de satsar hårt på Gustafsson och just Sedinarna kan det kanske vara starten på ett riktigt lyft. Jag tycker att det hade varit en trevlig lösning, en av hockeyns huvudstäder ska ha ett lag som i det närmsta alltid är i slutspel. Med dessa tre herrar kan de påbörja en rejäl förändring och trots allt ser väl de flesta hellre Toronto i slutspel före exempelvis St.Louis

Lunchen är nu slut och jag återkommer så fort det kommer in något intressant alternativt när jag kommer hem.