söndag 28 juni 2009

Hockeysnack - tre veteraner

Har inte så mycket att säga om draften, det gick ungefär som man kunde gissa. Något bättre för Sverige än väntat med sju platser bland de 30 främsta. Mycket kul att svensk hockey är på frammarch.

Nattens nyhet var ändå Anaheims vinst på lotteri. Följande trade skedde då:

Anaheim skickar: Pronger + Dingle

Philadelphia ger tillbaka: Lupul + Sbisa + två 1st round picks + conditional 3rd in 2010 or 2011

Visst är Pronger bra men Philadelphia ger ju bort på tok för mycket för honom. Två hela förstaval + Dingle som var förstaval förra året är en steal som vi inte sett maken till på länge. Att Philadelphia dessutom inte har plats för Pronger lönemässigt gör inte saken bättre.

Lite rykten jag funderat över
Har snappat upp lite rykten som är mer eller mindre pålitliga. Rykterna säger att Pittsburgh både har hört sig för rörande Mike Knuble och Erik Cole. Knuble blir inte kvar i Flyers och Cole lär lämna Carolina, både pga löneanspråk som inte kan mätas.

Pittsburgh har det också tajt me spelarbudgeten. Men det kan vara aktuellt att lösa det med de båda, en inte allt för vågad gissning är att Knuble och Cole tävlar med Guerin om en plats. Vem är då bäst av de tre... jag vet inte men om man tittar på statistik ser det ut så här:

Gissad lön och kontraktslängd (om de hamnar Pittsburgh):
Cole -2,8-3,2M$ / 2-3 år
Knuble - 2,8-3M$ /1-2 år
Guerin - 2-2,5M$ / 1-2 år
Kommentar: Cole bör bli dyrast men är bara 31 år, måste vilja komma till Pittsburgh och därmed gå ner i lön, för under 3M$ är det intressant med tre år. Knuble kanske går upp mot 3M$ beroende om det är ett eller två år medan Guerin troligen går med på lägre lön. Med tanke på Knuble och Guerins ålder (37år och 39år) är det önskvärt med ettårskontrakt men till rätt pris är två år okej.

Storlek:
Knuble 190cm / 102kg / Högerskytt
Guerin 188cm / 100kg / Högerskytt
Cole 188cm / 93kg /Vänsterskytt
Kommentar: Alla de tre har helt rätt storlek för att spela med Crosby (som är förhållandevis liten till växten). Värt att notera är att Knuble och Guerin även är högerskyttar något som saknas i dagens Pittsburgh. Guerin visade under säsongen att han har speeden kvar i benen, hur är det med de andra herrarna hänger de med Malkin eller Crosby?

De tre senaste säsongerna
Matcher / Mål / Poäng /Målsnitt

Erik Cole - 71, 73, 81 / 29, 22, 18 / 61, 51, 42 / 23 mål
Senaste säsongen gick inget vidare innan han byttes tillbaka till Carolina, väl där hade han 15p på 17 matcher

Mike Knuble - 64, 82, 82 / 24, 29, 27 / 54, 55, 47 / 26,7 mål
Har varit fri från skador och varit i samma klubb.

Bill Guerin - 77, 81, 78 / 36, 23, 21 /56, 44, 48 / 26,7 mål
Har bytt klubbar en hel del. Fick ett rejält lyft i Pittsburgh.

Kommentar: Alla är i det närmsta likvärdiga här. Spelar många matcher och stabila med 25 mål/säsong. Guerin stats bör dock ses som lite starkare då han bytt klubb en del medan Knuble spelat i samma hela tiden.

Slutsats
Det känns ärligt talat inte som att det går skilja herrarna åt på pappret. Någon som verkligen har koll på dem får gärna kommentera närmare men i min mening är de tre likvärdiga. Det som avgör är vem som verkligen vill spela för Pittsburgh och hur kontraktet i så fall ser ut. I dagsläget är dock Guerin klar favorit just tack vare att han vill stanna och troligen kan tänka sig lägre lön.

Frågan är dock... om man ger 3M$ eller över det för någon av herrarna, är det inte mer värt att kanske höra sig för med Havlat eller Kovalev? Gionta är inte ett namn som det pratats om men som också är värt att nämna, dessvärre gör hans storlek honom aningen mindre intressant. Antropov har nämnts men han tycker jag inte är i paritet med de tidigare nämnda herrarna, han kommer dessutom kräva 3M$ i lön vilket minst sagt känns avlägset.

Fedotenko är lite aven nödlösning, dock ses han väl snarare som en forward för Malkins kedja medan de övriga vore direkt lämpade för Crosby. Fedotenko är intressant för under 2,5M$, beroende på kontraktslängd, två år och 2,4M$ hade suttit fint.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar