fredag 5 juni 2009

Bäst av tre

Segern i natt innebär att det nu är bäst av tre som gäller. Detroit har hemmafördel i två av matcherna men vänder också hem efter att ha förlorat två raka matcher. På pappret känns det som fördel Detroit men frågan är hur pigga stjärnorna är egentligen och är det så lätt att resa sig efter två jämna förlustmatcher... vi vet mer efter morgondagens match.

Matchen som gick var utan tvekan Pittsburghs match, visst är det återigen jämnt men den här gången var det ändå en skillnad värd att notera. Pittsburgh var bättre, mycket tack vare några punkter:

* Fleury har (äntligen) plockat fram slutspelsformen. Han utnämns helt rättvist till matchens "first star" efter att ha motat 37 skott och gjort ett antal mycket stabila insatser i farliga situationer.

* Pittsburghs så kallade two-headed-monster har liksom tidigare under säsongen och i slutspelet blivit ett three-headed-monster. Tidigare visste alla att Malkin och Crosby var livsfarliga, nu borde större delen av NHL insett att det inte bara är Pittsburghs två första kedjor som centras av världsstjärnor av högsta klass. Nej inatt klev Staal fram och visade klass.
Det trehövdade monstret (låter fantastiskt mesigt på svenska så det här blir sista gången jag skriver det så) klev fram och hade 1+1 (mål+målpass) på varje huvud.

* I tidigare matcher tycker jag mig ha sett ett avstånd mellan backar och forwards, främst i anfallszon. Detta gjorde att det var lätt för Detroit att försvara sig, i nattens match tycker jag att backarna klev upp bättre och gjorde sig mer spelbara. Detta skapar en helt annan dimension i anfallspelet. För visst kan firma Malkin och Crosby lura upp fem Detroitspelare på läktaren i ett byte, men det skadar ju inte med hjälp från både ytterforwards och backar.

Samtidigt inser man efter nattens match hur mycket Zetterbergs fenomenala spel i egen zon har räddat Detroit tidigare. Z:a har tidigare gått in och framför allt stängt av Crosby och gjort honom i det närmsta osynlig. Frågan är bara gjorde Babcock rätt som valde att inte fortsätta denna framgångsrika matchning... Det får vi inte veta men två saker är säkra:

1. Crosby får betydligt med spelutrymme när han slipper Z:a
2. Z:a hade inte orkat matchas så i sju matcher

Jag återkommer med mer tankar imorgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar